11 Haziran 2015 Perşembe

HAYAL GİBİ FESTİVAL

Bir itirafla başlasam iyi olur galiba. Tüm aksaklıklarına ve ilk olmasına rağmen bu kadar iyi olacağını tahmin etmemiştim.

Masallar şehrinin en renkli masalının ortasındasın dediler bana sanki bu festivalde.

Meditasyonları, sessiz yürüyüşleri, Mercan Dede’nin efsane konseri ve ışıklar içindeki diğer müzik ziyafetleri, peri bacaları arasına kurulan mükemmel sahneleriyle, şölen tadında sofraları, sürprizleri, balonları, Uçhisarı, Zelvesi, Göremesi, Le Moution Rouge restoranı, süslü faytonları ve eşsiz vadilerinde yapılan tüm etkinlikleriyle tam bir festivaldi Cappadox.


Hem dinlendik hem eğlendik hem içimizi döktük, akşam müzikler eşliğinde sohbet ettik yeri geldiğinde de sessizliğin ve huzurun tadını çıkardık. Kalabalıktı ama herkes çok saygılı ve sevgi doluydu. Sırt çantamız, şalvarlarımız ve kolumuzun altındaki yoga matlarıyla yürürken ertesi günkü yoga seansında görüşmek üzere selamlaştığımız tanıdık olmayan ama bir o kadar tanıdık insanların buluşma yeri oldu Uçhisar.

Gündüz gezip, akşamüstü meditasyona katılıp, Mercan Dede’yle kendimizden geçip arkasından Hüsnü Şenlendirici&İlhan Erşahin konserine Mercan Dede dahil güruh halinde geçiş yaptık.






 2.gün gerçekleştirilen Doğadan Sofraya Şölen adlı ziyafete iyi ki katıldık. Aralarında ünlü şeflerin olduğu şölende Kapadokya’nın unutulmaya yüz tutmuş aside tatlısından erik yahnisine kadar enfes yemekleri tatma şansı bulduk. Ve hatta Beyza’nın deyişiyle Loreena Mckennitt ile karşılıklı sarma yedik:) Yok yok şaka yapmıyorum gerçekten. Beyza ve Gülşah’ın kendilerini sarmaların midelerine yolculuğundaki tarif edilemez mutluluğa kaptırmış, sarmadan başka bir şey görmedikleri anda aynı masada karşılarında oturan Loreena'nın bir hayranının gelmesiyle ağızda sarmalar şoka girdikleri anın bir fotoğrafı olsaydı keşke. O an ben nerde miydim? Tabi ki aside tatlısının ve sarmaların sahibi Kıymet ablanın peşinden tarif almak için kadını köşe bucak kovalıyordum :) Ama sonrasında bir fotoğrafımız oldu neyseki hatta aside tarifimiz ve Kıymet Ablanın iletişim bilgileri :)

Loreena Mckennitt



Bol kahkahalı ve eğlenceli bir gezi oldu Kapadokya Cappadox’u. Tanıtımında da dendiği gibi seneler içinde yapılacak her Cappadox festivalinde şunu diyeceğiz; İlk Cappadox deneyiminde biz de vardık :)

1 yorum :

  1. İlk Cappadox festivalinde unutulmaz anlar biriktirdiniz,
    Sayende biz de orayı solumuş olduk,
    ikincisine ben de geleyim sizinle :)))

    YanıtlaSil