26 Mayıs 2015 Salı

HAYVANLAR DEĞİL, İNSANLAR ÇOK GARİP...


Sosyal medyada rastladığım ama haber niteliği açısından pek ilgi görmemiş bir haberi paylaşmak istiyorum.

Kaos pitbull cinsi bir köpek, Türkiye’de bir yabancı tarafından sahiplenilmiş ve sonradan ailesi ile birlikte İsveç’e gitmiş. Bir çok köpek gibi İsveç’e giderken terkedilebilir sokağa atılabilirdi. Ama ailesi onu bırakmadı ve sevgi dolu bir yuvada yaşadı şu ana kadar.



Parkta bir çocuk salıncaktaydı ve Kaos onunla oyun oynamak isterken kaza eseri ısırdı, ama saldırmamıştı aslında. İsveç polisi saldırgan olmadığını kabul etti ancak çocuğun annesi ısrarla köpeğin öldürülmesini talep etti. Sürekli insanların arasında yaşayan, küçük bir kız ve dört aylık bir bebekle son derece iyi anlaşan bu köpeğin öldürülmemesi için ailesi deyim yerindeyse ölüm kalım mücadelesi veriyor.

Hayvan severler dünyanın dört bir yanından konsolosluklara, karakollara mesajlar yağdırıyor ve tepkilerini gösterebilmek adına toplanıyorlar.

İki kedi annesi olarak bu haber beni çok üzdü. Çıkma yasağı getirseler, ya da başka bir şey. Ama ölüm cezasını aklım almıyor. İnsanlık kelimesinin son zamanlarda ne kadar anlamsızlaştığını hayatın her anında görmek çok incitici.


Ailesinin ruh halini ve verdikleri mücadeleyi bir düşünsenize. 3. evlatlarının ellerinden zorla alınmaya çalışması, testlerden geçirilmeye zorlanması ve o güzel köpeğin bir insan gibi davranmasını beklemeleri çok ironik. Niye davransın ki insan gibi, çok mu iyiyiz, çok mu harikayız, çok mu sakiniz…Dehşet saçan katiller, tecavüzcüler, dolandırıcılar, kendi mutsuzluklarını başkalarına eziyet ederek çıkaran insanlara hiçbir cezai müeyyide yok ama korumasız bir köpeğe verilecek karar direk ölüm. Üstelik insan zekasıyla ortaya çıkarılan bu cins için yine insan yok etme kararı alıyor, tıpkı doğayı yok edip yerine binalar dikip sonra onlardan şikayetçi olmamız gibi. Benim aklım almıyor artık, dünya bana yaşanmaz bir yere dönüşüyor gitgide. Hayat çok garip, insanoğlu çok garip…

1 yorum :

  1. haklısın sonuna kadar
    yazık bir can o da,
    evin bir ferdi oluyor kedi ve köpekler
    çocuğundan farksız
    inşallah kurtulur kaos

    YanıtlaSil